keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Keittiön kaapistojen uudistusta

Avomieheni oli tehnyt remppaa omaan asuntoonsa kun hän sen osti, mutta koska mieheni ei ole keittiöihminen, keittiöön ei tehty minkäänlaista remonttia. Itse olin omaan asuntooni hankkinut aivan uuden Ikea-keittiön, jonka suunnittelin itse ja johon olin erittäin tyytyväinen. Sanoinkin silloin kun oli puhe muuttamisesta että ainut asia joka todella harmittaa, on jättää minun keittiö. 

Eli ensin hieman viittaa antava kuva omasta keittiöstäni, jotta ymmärrätte minkä jätin taakseni:


Rakastin alakaappejani, jotka oli kaikki laatikoita eikä vanhanaikaisia kaappeja, joista saa aina kaivaa kaikki ulos kun etsii jotain sieltä..

Tässä taas kuvia avomieheni keittiöstä ennen muutosta:




Asuintalomme on rakennettu vuonna 2000, eivätkä kaapistot ole kovin huonossa kunnossa, joten päätimme ettei koko keittiötä kannata uudistaa. Halusin kuitenkin modernimman ilmeen sille, joten päätin lähteä maalaamaan kaikki ovien listat. Tämän lisäksi mittasin vetimien vanhojen reikien välisen pituuden ja tilasin Ikeasta mustat Fåglavik - vetimet kaikkiin oviin. Väriksi halusin harmaan tai beessiin, koska se sopi omiin elektroniikkalaitteisiin sun muihin sisustusjuttuihin.



Luulimme ensiksi että listat olivat puiset, joten appiukkoehdokas sanoi että niissä on varmasti aikamoinen hiominen, mutta se ei pysäyttänyt minua, vaan päätin että sittenpähän hion! Huomasimme kuitenkin siinä vaiheessa kun olin puolet ovista kantanut heidän taalliin, että ne olivatkin muoviset, joten pieni hionta todella hienolla hiontapaperilla riitti (yllä oleva kuva).




Maalista keskustelin taas rautakaupan myyjän kanssa, joka suositteli vesiliukoista kalustemaalia. Kuuntelin häntä ja valitsin puolikiiltävän vaihtoehdon.



Sen jälkeen puuttuivat vaan teippaukset. Yritin olla mahdollisimman tarkkan, mutta sotkin silti vähän. Maalin kuivuttua oli kuitenkin helppo raaputtaa virheet pois.



Yllä oleavsta kuvasta huomaa ettei keittiö ilman kaapinovia ole kovin siistin näköinen :D



Kun sain ovet takaisin paikoilleen, siistin vielä vesiväripensselillä maalausvirheet.

Lopputulos:













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti